Cranio-Sacraal therapie voor volwassenen

 

Het verloop van een sessie is afhankelijk van de hulpvraag en de informatie die op gang is gekomen en laat zich niet forceren in een vaste vorm en volgorde. Een Cranio Sacraal sessie wordt meestal uitgevoerd in liggende positie op een massagetafel en duurt ongeveer een uur. Tijdens de behandeling is het noodzakelijk loszittende kleding te dragen. Bij te strakke kleding kan ik niet zuiver waarnemen waar het probleem zit. Ik leg mijn handen lichtjes op het lichaam, dan 'luister ik met mijn handen' zodat toegang wordt gekregen tot het vlies dat rond de hersenen en het ruggenmerg zit. Beperkingen die zijn ontstaan door bijvoorbeeld letsel, stress of andere ongemakken kan ik zo opsporen en behandelen. De subtiliteit van Cranio Scaraal therapie is diepgaand en het versterkt het immuunsysteem, het vermogen tot nieuwe balans en heling en spirituele groei.

 

Indien er ook psychische problemen zijn dan kan de sessie gecombineerd worden met een therapeutische dialoog: Somato Emotional Release (SER).

 

Impressie van een Cranio-Sacraal behandeling van Aïda in haar praktijk in Hoorn

 

Somato Emotional Release (SER) 

Het begrijpen en ervaren van wie we in wezen ‘zijn’ wordt vaak belemmerd door geconditioneerde denkpatronen en emoties die we in onze persoonlijkheid uitdrukken (wie wij denken te zijn). Psychologisch gezien kunnen wij ons gedrag aanpassen aan de omgeving. Bewust ervaren wij dit als beperkte bewegingsvrijheid en/of onbewust als beklemming. Zo zijn wij gevormd. Later in het leven ontstaan hierdoor vaak weerstanden, stress, er ontstaan noodsignalen, bv. hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn, vermoeidheid, depressie, slaapproblemen, lopen we vast in relaties.

 

Binnen de Cranio-Sacraal therapie, het puur lichamelijk werk, wordt bij psycho-emotionele klachten Somato Emotional Release (SER) gebruikt. Indien de lichamelijke blokkade een emotionele historie heeft die nog niet is opgelost dan is het mogelijk om door middel van SER met het trauma ‘in gesprek te gaan’, waardoor er meer inzicht komt in de onderliggende psycho-emotionele oorzaak. Dit geeft een grote boost aan zelfbewustzijn en positieve veranderingen.

 

Klachten zijn de taal van ons lichaam: het is een vorm van paraatheid, het vraagt om aandacht. Het zijn de niet stromende delen. Alle nee’s in ons leven. Het opbouwen en loslaten van druk in het weefsel van het lichaam staat in verband met het opbouwen en loslaten van een bepaalde emotionele last. Elke pijnlijke plek in ons lichaam vertelt zijn eigen verhaal. Dat wat in herstel wil gaan.

 

Cranio Sacraal therapie is een ongelooflijk veelzijdige vorm van therapie. Het lichaam geneest op veel verschillende niveaus, van bijvoorbeeld een hersenschudding tot aan slapeloosheid.